Scootmobiel tweedehands gezocht? Een scootmobiel is een driewielig, vierwielige of vijfwielige rijvoertuig met een elektrische aandrijving voor mindervaliden en mensen met een mobiliteitsbeperking. Voor ouderen worden scootmobielen veelal gebruikt om mobiel te blijven. Kies voor een nieuwe of een Scootmobiel tweedehands. Het is een vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben. Het voertuig is elektrisch aangedreven, beschikt over drie, vier of vijf willen en is qua grootte vergelijkbaar met een boodschappenwagen van de supermarkt.

Scootmobiel tweedehands of nieuw kopen?

Met een scootmobiel mag u rijden op alle wegen met een toegestane maximum snelheid tot 80 kilometer per uur. Maar let op: Als de weg verboden is voor tractoren en bromfietsen, mag u met uw Scootmobiel tweedehands die weg niet op. Met een scootmobiel mag u ook op het fietspad, het voetpad, de stoep en in wandelgebieden en winkelpromenades. U mag uw scootmobiel op het voetpad parkeren. In winkels en supermarkten kunt u ook met uw scootmobiel terecht, net als in veel musea. Ook de tram, de metro en de trein kunt u meestal gewoon inrijden met uw scootmobiel. In de bus kan dat niet. Op deze website vindt u een overzicht van de mogelijkheden om de Scootmobiel tweedehands in het openbaar vervoer mee te nemen.

Verkeersregels scootmobiel

U moet zich houden aan de verkeersregels van de weg waarop u met uw scootmobiel rijdt. Sinds 1 juli 2019 mag u geen elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, navigatiesystemen, tablets of muziekspelers vasthouden tijdens het rijden met een Scootmobiel tweedehands. Er gelden dezelfde regels als bij het appen, bellen of muziek luisteren op de fiets. Als de politie ziet dat u tijdens het rijden uw telefoon (of een ander mobiel elektronisch apparaat) vasthoudt, dan kunt u een boete krijgen van € 95.

Waarom heb je een scootmobiel nodig?

Wanneer iemand geen grote afstanden meer kan of wil afleggen, kan de mobiliteit in het geding komen. Samen met een ergotherapeut kan gekeken worden naar een goede oplossing. Steeds meer ouderen kiezen voor een Scootmobiel kopen. Het voordeel van een scootmobiel is dat iemand naar buiten kan blijven gaan, bijvoorbeeld naar de supermarkt of naar vrienden en familie. De zelfstandigheid blijft dankzij een scootmobiel behouden.

Scootmobiel. Al onze scooters zijn volledig nagekeken en worden thuis geleverd met garantie.
Scootmobiel tweedehands voor elk budget. Gratis testen bij U thuis O468 324612

Scootmobiel Duo 2 personen

€ 4.450,00
GRATIS verzending

Scootmobiel tweedehands

Scootmobiel Duo

Met de Duo scoot van Shopride gaat er een wereld voor u open. Gezellig met twee personen naast elkaar op stap door de dorpen en bossen is voortaan mogelijk met deze duo-scootmobiel.

Een ruime scootmobiel, van alle gemakken voorzien.
De instelbare stuurkolom en verstelbare stoelen zorgen voor een prettige zitpositie.
Verkrijgbaar in rood.

Technische gegevens:

 • Snelheid: 9 km/h
 • Actieradius: 35-50 km
 • Maximale gebruikers gewicht : 190 kg
 • Totale lengte:  137 cm
 • Totale breedte:  92 cm
 • Totale hoogte: 109 cm
 • Totaal gewicht: 125 kg
 • Bodemvrijheid:  15 cm
 • Draaicirkel:     225 cm
 • Klimvermogen:   9%
 • Vermogen 1492Watt.
 • Inclusief garantie en direct leverbaar!

 

Meer over de scootmobiel

Een Scootmobiel tweedehands is redelijk makkelijk te besturen. Maar erop rijden gaat niet vanzelf. Maak een vrijblijvende proefrit. De meeste aanbieders van scootmobielen komen bij u thuis, als u dat wilt. Zo kunt u in uw vertrouwde omgeving de scootmobiel uitproberen.
Er zijn scootmobielen met drie wielen en vier wielen, opvouwbare scootmobielen en scootmobielen voor twee personen. Om merken en soorten te vergelijken kunt u terecht op Mijnscoot

Wilt u liever rustig bladeren in een boek? Lees dan het boek ‘RijWijzer met uw Scootmobiel’ van Sdu Uitgevers. Een scootmobielverzekering wordt niet automatisch verlengd. Elk jaar moet u vóór 1 mei uw verzekering verlengen of een nieuwe verzekering afsluiten. Tips over een scootmobielverzekering staan op www.scootmobielverzekering.com.
Niet alle musea zijn makkelijk toegankelijk met een scootmobiel. De ANWB heeft een overzicht gemaakt van musea die voor minder mobiele bezoekers goed toegankelijk zijn. In sommige musea waar u niet met een scootmobiel in kan of mag, kunt u overstappen in een museumrolstoel.
Pech? De ANWB biedt een speciale pechhulp.

Scootmobiel tweedehands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *